MAINOSJULKAISUT

Luontaistuntija: Magneettihoito kroonisissa kivuissa

Ihmisen jokainen elin ja solu toimivat sähköisen kentän vaikutuksesta. Magneeteilla on havaittu kyky vaikuttaa ihmisen sähkökenttään. Ne saavat solumme työskentelemään tehokkaammin, jolloin verenkierto kehossa vilkastuu, aineenvaihdunta tehostuu ja veren kyky kuljettaa happea paranee. Aasiassa magneetteja on käytetty muun muassa kroonisten kipujen hoitoon jo yli 4000 vuotta.

Ihmisen hermoston ja verenkierron säätely perustuu sähkömagneettiseen viestintään ja niiden toimintaa ohjaavat sähkömagneettiset impulssit. Hyvänä esimerkkinä sydän ja aivot, joiden sähköinen toiminta voidaan rekisteröidä EKG- ja EEG -mittausten avulla.

Jos katsomme ympärillemme, niin löydämme nopeasti paljon sähköisiä laitteita myös ympäristöstämme. Sähköisten laitteiden pulsoiva elektromagneettinen säteily järkyttää kehon luonnollisen magneettikentän tasapainoa. Tämä saa aikaan erilaisia ei toivottuja vaikutuksia, jotka havainnoidaan muun muassa niskakipuina, muistikatkoksina, päänsärkynä tai ruoansulatusvaivoina. Näiden epäterveellisen magneettikenttien uskotaan, jopa estävän aivojen normaalien sähkömagneettisten signaalien kulkeutumisen soluihin ja häiritsevän näin immuunitoimintaa.

Hyvä verenkierto – terveyden edellytys
Magneettihoito vahvistaa kehon luonnollisen magneettikentän tasapainoa. Magneetit saavat kehon verenkierron vilkastumaan ja parantavat aineenvaihduntaa. Hyvä aineenvaihdunta hoidettavalla alueella tehostaa kuona-aineiden poistumista ympäröivistä kudoksista ja kipu helpottuu.

Magneetit tai magneettikenttä ei ole itsessään parantavia, vaan antavat keholle edellytykset toimia optimaalisesti ja tukevat elimistön kykyä parantaa itse itsensä. Kiinassa magneettihoitoa käytetään olennaisena osana hyvän terveyden ylläpitoa. Sieltä magneettihoitoa on levinnyt Yhdysvaltoihin, Australiaan, useisiin Euroopan maihin ja nyt myös Suomeen. Englannissa NHS, joka vastaa meillä Kelaa, korvaa magneettihoidosta aiheutuvia kustannuksia potilaille.

Gaussit määrittävät tehon
Hoitomagneettien teho määritetään gausseina. Gaussimäärät voivat vaihdella parista sadasta useaan tuhanteen. Kun tavallisen jääkaappimagneetin gaussimäärä on noin kymmenen, magneettihoitotuotteiden kohdalla vahvuus tulisi olla vähintään viisisataa, jotta riittävä hoitovaikutus saadaan aikaan. Tänä syksynä Luontaistuntijat-myymälöihin myyntiin tullut magneettialusta pitää sisällään 40 kpl tuhannen gaussin vahvuista magneettia. Tuote on monikäyttöinen ja soveltuu hyvin esimerkiksi selkä-, reisi- ja lonkkakipujen hoitoon. Yleisiä käyttökohteita ovat myös unihäiriöt, tinnitus, päänsärky sekä niska- ja hartiaseudun kiputilat. Magneettialustaa suositellaan käytettäväksi pään alla enintään 8-10 tuntia. Muualla kehossa, sitä voidaan käyttää ilman rajoituksia.

Magneettialustan tehosta on tehty mielenkiintoinen havainto astmapotilaiden parissa. Astmaatikoilla virheellinen yliherkkä immuunivaste aiheuttaa keuhkojen toimintahäiriötä, jotka näkyvät tulehduksena ja keuhkoputkien ahtautumisena. Astmapotilailla, jotka kokeilivat viikon magneettialustaa havaittiin huomattavaa parantumista keuhkojen kapasiteetissa.

Kohdistus kipualueelle
Magneettihoitotuote kohdistetaan aina sinne missä kipua on. Siksi eri kehon osille on kehitetty omia magneettituotteita. Magneettisessa silmämaskissa tuotteen vaikutus perustuu 1100 gaussin vahvuisiin magneetteihin, jotka on kohdistettu otsan akupisteisiin. Silmämaskia käytetään erityisesti migreenin ja muiden päänsärkytyyppien hoitoon. Tuotteella on havaittu kivun lievittymisen lisäksi toinenkin vaikutus; silmämaski on vähentänyt merkittävästi silmän seudun turvotusta.

Terveysjärjestö WHO:n tutkimuksen mukaan magneettituotteilla ei ole todettu olevan merkittäviä sivuvaikutuksia. Kun magneettihoitojen tehokkuutta on tutkittu, yli 70 prosenttia kokeilleista koki saavansa apua vaivoihinsa. Käyttäjäkunta on myös kasvanut tasaisesti. Tällä hetkellä koko maailmassa on jo noin 140 miljoonaa magneettituotteen käyttäjää.

Sataprosenttisesti luonnollinen tapa hoitaa kipuja
Magneetit tehostavat verenkiertoa jopa 45 prosenttia. Vilkastuneen verenkierron myötä punasolut kuljettavat happea kipualueelle ja kuona-aineita poistuu. Näin kipu helpottuu. Magneetteja kutsutaan myös Instant pain killer -nimellä, niiden kipua poistavan ominaisuutensa ansiosta.

Share This