HENKILÖSTÖLEHDET

Areena: Arelle Hotelli Paasitornin talotekninen urakointi

Are ja Helsingin Työväenyhdistys ry (HTY) solmivat toukokuussa urakkasopimuksen LVISA-töistä Helsingin Paasitorni-kiinteistöön. Paasitornin nykyiset kulttuurihistoriallisesti arvokkaat tilat peruskorjataan ja ajanmukaistetaan. Hotelli syntyy kolmen aikakauden rakennuksiin. Vuonna 1925 ja 1955 valmistuneiden saneerattavien kohteiden lisäksi sisäpihalle rakennetaan uusi rakennus. Urakan kokonaissuuruus pinta-aloissa on 12 600 bruttoneliömetriä.

– Vanha ja arvokas Paasitorni on kohteena haastava, sillä tilat ovat saneerauksesta huolimatta kongressikäytössä, talotekniikkaprojektipäällikkö Markku Nordblad kertoo.

Scandic Hotel Paasitornista tulee Scandic Hotel Oy:n uusi lippulaiva Helsinkiin. Hotelli tulee toimimaan täyden palvelun kokous- ja kongressikeskuksena. Se sisältää kymmeniä kokoustiloja, viisi ravintolaa sekä monitoimitiloja.

– Projektilla on laajuuteensa ja vaikeusasteeseensa nähden tiukka aikataulu. Se on saatava kannattavasti ja tilaajaa tyydyttävästi valmiiksi aikataulussa. Myös hotellioperaattori vaihtui kesken urakan Next Hotelsista Scandiciksi, Markku selvittää.

Markun mukaan Paasitornin projektin kanssa ollaan vielä alkutaipaleella, sillä kohteen pitäisi valmistua elokuussa 2011.

Share This